Omgivelser

Vores omgivelser

Hals Bådelaug har i 2022 fået etableret en legeplads ved siden af klubhuset.

Hals Bådelaug har i mange år ønsket at opføre en legeplads på havnen, som ville være til glæde for lokale børn og turister. Hver sommer er havnen fuld af lov, men Hals Bådelaug syntes, at der manglede et sted til børnene. Hals Bådelaug har haft et ønske om at gøre havnen mere børnevenlig og attraktiv, både for lokale og turister. Ønsket var at give børn og forældre et sted, hvor der var rig mulighed for at nyde omgivelserne, is, mad og leg.

I vores søgning af legeplads, har vi prioriteret en legeplads, som kan skabe leg og relationer mellem børn. I disse tider har det også været vigtigt for os, at produktet er produceret i Danmark og er af høj kvalitet. Derfor har vi valgt et dansk firma, som producerer i Danmark med danskproduceret materialer.

Vi har valgt et privatskib, som er udarbejdet i samarbejde med børn, fordi det i sidste ende er børnene, der skaber og oplever legen. Vi har også valgt et skib, idet det passer til havnen. Du kan læse mere om legepladsen på næste side.

Undersøgelser viser, at børn tilegner sig vigtige færdigheder gennem leg. Det er derfor vigtigt for os, at legepladsen kan give børnene en fysisk, kreativ, emotionel, social og kognitiv udvikling gennem deres leg.

Hals Bådelaug håber, at børn og barnlige sjæle får glæde af skibet.

Læs mere om piratskibet på FLID – Hals Havn fik piratskib

Legepladsen er sponsoreret af:

Der er mulighed for indkøb

Der er mulighed for indkøb af diesel på selve havneområdet. Nærmeste benzinforhandler findes i en afstand af 700 m fra havnen i Østergade.

Havneområdets vestlige del er bebygget med en blanding af helårsbeboelse og en række forskellige forretninger og restauranter. Der findes endvidere et Motorværksted.

I umiddelbar nærhed af havnen er der mulighed for indkøb af dagligvarer alle dage året rundt fra kl. 7.30 til 20.00. I den centrale og øvrige del af Hals byu er der en række dagligvare- og specialbutikker.

Der er rig mulighed for at handle på havnen og i Hals by.

Hver onsdag hen over sommeren er der Onsdagsmarked ned gennem hele byen i Midtergade og Havnegade, samt fødevaremarked på havnen.

Se vores seværdigheder

Hals ligger ved mundingen af Limfjordens østlige del.

Fra Skansen, der ligger umiddelbart nord for havnen, som blev anlagt af Christian IV, er der udsigt til Hals Barre. Det velbevarede skanseanlæg fra 1654 er med voldgrav, krudttårn og tøjhus. I bygningen er der nu indrettet egnsmuseum, hvilket er et besøg værd. På skanseanlægget græsser i sommermånederne 6 geder.

Hals er den første havn i Limfjorden og er altid i aktivitet. Lystfartøjer og lodsbåde myldrer mellem hinanden. Meget tidligt har færgetrafik over fjordmundingen fundet sted, og Hals-Egense færgen er nu stærkt benyttet. Jævnligt kommer større krydstogtskibe forbi på vej til Aalborg.

Byens vartegn, som står på Torvet, er kæberne fra en 9 tons stor blåhval. Oprindelig havde byen kæber fra en Boryvalus, skudt i Ishavet i 1868 af kaptajn Klitgaard, som vartegn. Desværre påkørte en uheldig vognmand i 1953 de skrøbelige kæber. Et hvalfangerselskab fra Sandefjord fiorærede byen et nyt sæt kæber. Disse er nu smuldret og blev i 2016 fjernet. Der er i øjeblikket ved at blive støbt nye meget naturtro kæber i samarbejde med en vindmøllefabrik. Kommer formodentlig op i 2017. På Lilletorv er der opstillet ryghvirvler fra en hval.

Der er gode badestrande i en afstand af ca. 2 km fra havnen. Der forefindes ligeledes flere fiskesøer i nærheden.

Den lokale cykelhandler lejer cykler ud, (ca. 250 m fra havnen i Havnegade).

Der findes turistinformation på Hals Bibliotek i Østergade.